RSS

Blue Air Romania 01.12.2021 - Bilete de avion ieftine

Zeci de romani blocati pe Heathrow

HeathrowDin cauza vremii rele, sute de zboruri de pe aeroporturile din centrul Europei au fost anulate, astfel incat mii de pasageri au ramas blocati intre curse, in imposibilitatea de a-si continua calatoriile.

Aeroportul din Heathrow, cel mai aglomerat din lume in aceasta perioada a anului, a anuntat ca in cursul zilei de 20 decembrie si probabil in zilele care vor urma, un numar mic de avioane vor ateriza sau vor decola. Printre calatorii afectati de anulari se numara si turisti romani, care urmau sa revina in tara la bordul companiei aeriene Tarom.

Astfel, mii de pasageri se aflau in ziua de 20 decembrie blocati pe aeroporturile din Marea Britanie. Niciun avion nu a mai putut ateriza la Londra mai devreme de ora 12.00, ora la care se asteapta alte anunturi pentru curse amanate sau anulate.

Romanii aflati in prezent pe aeroporturile din Marea Britanie spun ca se asteapta sa mai ramana blocati inca 20 de ore.

„Trebuia sa plecam ieri la 4.25, ne-au zis ca vom pleca azi la 07.00. Toate aeroporturile sunt inchise, bilete la autocar nu mai gasim, trenurile sunt pline. Doua curse au fost anulate. Suntem un grup destul de mare. Ne-au zis ca putem fi cazati, dar nu se asigura transportul. Am dormit in aeroport, ne-au dat paturi si apa dar cam atat”, a declarat pentru Mediafax unul din pasagerii blocati in Marea Britanie.

Heathrow„Noi am tot asteptat, suntem de 20 de ore aici. A venit un reprezentant de la Tarom, dar nu s-a luat nicio masura. Ne-au spus sa mergem la un hotel ca ni se dau camere, dar nu aveam transport. De la Tarom nu este nimeni acum”, mai spune un alt pasager.

In cea mai mare parte a Regatului Unit sunt in vigoare coduri portocalii si rosii de ninsori abundente si ger puternic. Un numar mare de trenuri au fost anulate sau au intarzieri majore, iar cateva autostrazi sunt impracticabile din cauza ninsorii. Nici metroului londonez nu-i merge mai bine, din cauza gerului, mai multe sisteme de ghidaj fiind date peste cap. Toate acestea, intr-unul din cele mai aglomerate week-end-uri de peste an, cand din Marea Britanie pleaca sau vin un numar mare de turisti.