RSS

Blue Air Romania 01.12.2021 - Bilete de avion ieftine

Nunta regala din Marea Britanie umple avionul Blue Air

Blue AirNunta printului William cu Kate Middleton genereaza in toata lumea incasari peste incasari. Si in Romania se simt efecte de acest fel, mai ales pentru agentiile de turism si companiile aeriene de la noi.

“Cu ocazia nuntii regale, se remarca o crestere a cererii cu 15% fata de o perioada obisnuita. In mod normal, cel putin o mie de romani ajung la Londra in fiecare luna, atat cu pachete turistice cumparate de la agentii, cat si pe cont propriu”, a declarat Ciprian Enea, consultant besttourism.ro.

Companiile aeriene care pun in vanzare bilete de avion cu plecare din Romania spre capitala Marii Britanii au avut de castigat de pe urma importantului eveniment.

Compania aeriana low-cost Blue Air a anuntat ca pentru zborul de vineri pe ruta Bucuresti-Londra biletele s-au epuizat. Pretul unui bilet pentru aceasta cursa era in ziua epuizarii stocului de 299 euro.

Reprezentantii operatorului aerian sunt de parere ca epuizarea biletelor nu are neaparat legatura cu evenimentul din capitala britanica. “In general se epuizeaza toate biletele in perioada Pastelui si cateva zile dupa aceasta sarbatoare”, a declarat Florentina Tatu, directorul PR al companiei.

Compania aeriana low-cost Blue Air a fost infiintata in anul 2004 de omul de afaceri Nelu Iordache, iar baza principala este Aeroportul International Aurel Vlaicu din Bucuresti. In 2009, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, cu 20% mai mult comparativ cu anul precedent, si a transportat 1.7 milioane de pasageri la un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75 de procente. La sfarsitul anului 2010 se estimeaza ca Blue Air avea o cifra de afaceri de 170 milioane euro.

In total, Blue Air deserveste peste 30 de destinatii, in mai mult de 19 tari.

In urma procesului de reinnoire a flotei demarat in 2008, compania a semnat un contract de achizitie a inca 5 avioane Boeing 737-800 Next Generation. Acestea vor fi livrate pana la finalul lui 2013. Se asteapta ca noile aparate de zbor sa creasca confortul pasagerilor.