RSS

Blue Air Romania 01.12.2021 - Bilete de avion ieftine

Noul Aeroport din Doha se deschide in decembrie 2012

Qatar AirwaysSeful Qatar Airways, Akbar Al Baker, a declarat ca cel de-al doilea Aeroport din Doha va fi inaugurat in luna decembrie 2012. Costurile de constructie pentru noul aeroport s-au ridicat la suma de 15.5 miliarde de dolari si se afla la aproximativ 4 kilometri de centrul orasului Doha. Reprezentantii aeroportului spun ca se asteapta la o crestere a numarului de turisti pentru inceputul anului 2013, mai ales ca primul aeroport din Doha are un flux de pasageri de 4.2 milioane. Conducerile companiilor aeriene sustin ca numarul de rezervari de bilete de avion sunt in crestere pentru zona Doha – QatarDubai si preconizeaza un numar de 12.5 milioane de pasageri pana la finalul anului 2013.

Dupa inaugurarea aeroportului din luna decembrie, capacitatea va fi de 24 de milioane de pasageri pe an, dar pana la finalul anului 2050, cel de-al doilea aeroport din Doha va avea o capacitate de peste 50 de milioane de pasageri. Baker a declarat ca dupa prima deschidere oficiala vor mai urma investitii de pana la 2 miliarde de dolari. In cursul desfasurarii Arabian Travel Market, Akbar Al Baker a declarat ca investitiile facute in noul aeroport au avut ca scop dezvoltarea turismului in regiune, in special a celui de business.

Qatar AirwaysReprezentantii Aeroportului Doha ce se va inaugura la finalul anului 2012 au declarat ca vor angaja peste 8000 de oameni pentru operarea in conditii bune a zborurilor si pentru cresterea securitatii in zona. In asteptarea evenimentului Football World Cup din 2022, Aeroportul International Doha va beneficia de toate facilitatile, astfel incat sa fie gata sa primeasca un numar foarte mare de turisti internationali.

Omul de afaceri Akbar Al Baker este persoana responsabila pentru cele mai rapide evolutii din lumea aviatica. Investitia in cel de-al doilea aeroport din Doha a intrat in Cartea Recordurilor ca fiind cea mai rapida constructie din domeniul aviatiei civile, dupa ce santierul a fost deschis in 2011.