RSS

Blue Air Romania 27.02.2021 - Bilete de avion ieftine

DHL Romania cere insolventa Blue Air

Blue AirDHL International Romania, furnisoz de servicii de vurierat, a cerut la Tribunalul Bucuresti insolventa companiei aeriene low-cost Blue Air pentu recuperarea unor datorii.

Dosarul a fost inregistrat la 17 iunie, primul termen de judecata fiind in octombrie.

Nu este prima oara cand Blue Air se confrunta cu o situatie de acest fel. Pentru a-si recupera o datorie de 46.600 lei aferenta serviciilor medicale oferite timp de un an companiei controlate de omul de afaceri Nelu Iordache, Aeromed Clinic, care examineaza si certifica personalul aeronautic din aviatia civila, a solicitat, la 5 ianuarie, intrarea in insolventa a companiei aeriene low-cost Blue Air.

De asemenea, ca urmare a unor neintelegeri privind platile, alti trei parteneri ai companiei aeriene low-cost – Decebal SA, RA Aeroportul International “George Enescu” Bacau si Carpatair – au cerut insolventa Blue Air in 2010, dar intre timp unele datorii s-au stins, iar pentru altele s-a negociat esalonarea.

Global Professional Consulting a depus si ea o astfel de cerere, iar la 11 martie a urmat cererea inaintata de PDM Corporate Fashion Verwaltungs. La data de 14 martie Catavencu SA a completat lista creditorilor Blue Air.

Si lantul hotelier Continental a depus cerere de intrare ininsolventa a Blue Air in cursul anului 2011, pe motivulneplatii unro datorii.

Compania aeriana low-cost Blue Air a fost infiintata in anul 2004 de omul de afaceri Nelu Iordache, iar baza principala pentru zboruri este Aeroportul International Aurel Vlaicu din Bucuresti. In 2009, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, cu 20% mai mult comparativ cu anul precedent, si a transportat 1.7 milioane de pasageri la un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75 de procente. La sfarsitul anului 2010 se estimeaza ca Blue Air avea o cifra de afaceri de 170 milioane euro.

In Romania se pot achizitiona bilete de avion Blue Air catre peste 30 de destinatii, in mai mult de 19 tari.