RSS

Blue Air Romania 13.07.2020 - Bilete de avion ieftine

Conditii de despagubire pentru lucruri in cazul asigurarii de calatorie de la Blue Air

Blue AirUn produs financiar din ce in ce mai cautat de catre romanii care calatoresc in strainatate este asigurarea de calatorie.

Acest produs se adreseaza turistilor care doresc sa se asigure pentru urgente medicale, plecari cu intarziere, intrerupere a calatoriei, anulare sau scurtare, pierderea, furtul sau intarzierea obiectelor personale, pierderea pasaportului sau raspundere civila.

Acest tip de asigurare se poate cumpara de la orice reprezentanta sau ghiseu Blue Air, inclusiv pe Aeroportul din Baneasa, ca ultima ocazie.

Acest tip de polita poate fi incheiata de orice persoana, indiferent de varsta, cu domiciliul sau resedinta in Romania, si care calatoresc in strainatate cu avionul.

In ceea ce priveste asigurarea lucrurilor, trebuie spus ca exista anumite conditii impuse de compania aeriana low-cost Blue Air.

Asiguratul trebuie sa raporteze la Politie toate incidentele de pierdere, furt sau tentativa de furt ale obiectelor personale sau bunurilor de valoare in termen de 24 de ore de la descoperire si sa obtina un raport scris. Un raport al receptionerului de la locul de cazare nu este suficient.

Pentru articolele deteriorate in timpul calatoriei exista obligatia pentru asigurat de a obtine un raport oficial de la o autoritate locala competenta.

Daca lucrurile personale sunt pierdute, furate sau deteriorate in timp ce erau in grija unui transportator, companie de transport, autoritate, sau hotel, asiguratul trebuie sa raporteze acestora, in scris, detalii privind pierderea, furtul sau deteriorarea si sa obtina un raport oficial de la o autoritate locala competenta.

Daca lucrurile personale sunt pierdute, furate sau deteriorate in timp ce erau in grija unei companii aeriene titularul politei de asigurare de calatorie are obligatia de a obtine un raport de pierdere/ furt/ deteriorare a bunului de la compania aeriana, sa trimita o notificare scrisa a reclamatiei catre compania aeriana in limita de timp cuprinsa in conditiile de transport ale acesteia (aveti obligatia sa pastrati o copie) si sa pastreze toate biletele de calatorie si etichetele pentru depunere.

Asiguratul este obligat sa furnizeze chitanta in original sau dovada dreptului de proprietate pentru obiecte pierdute, furate sau deteriorate pentru a justifica cererea.

Titularul politei de asigurare de calatorie trebuie sa pastreze orice bun care este deteriorat si, in cazul in care se solicita, sa il trimita pe propria cheltuiala.