RSS

Blue Air Romania 27.02.2021 - Bilete de avion ieftine

Blue Air inaugureaza ruta turistica Bacau – Bruxelles

Bilete de avion Blue AirCompania aeriana low-cost Blue Air a lansat pe 30 mai o noua cursa turistica pe ruta Bruxelles – Bacau.

Cursa va fi operata sub noul brand de turism al Romaniei, logo-ul si sloganul “Explore the Carpathian Garden” fiind prezente in Aeroportul Bruxelles. Zborul a fost promovat prin materiale de informare distribuite participantilor prezenti la lansarea rutei si pasagerilor, prin grija si implicarea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului.

La cursa inaugurala 130 din cele 136 de locuri ale aeronavei au fost ocupate.

La inaugurarea cursei au fost prezenti 40 invitati de onoare, dintre care ambasadorii roman si moldovean la Bruxelles, excelentele lor Ovidiu Dranga si Mihai Gribincea, jurnalisti belgieni, presedintele Clubului de Presa pentru Aviatie (APC), Luk de Wilde, precum si directori ai Brussels Airport Company (administratia aeroportului) si reprezentanti ai Flight Care (provider-ul de servicii pasageri / bagaje).

Din aeroportul din Bruxelles, pasagerii companiei aeriene Blue Air au posibilitatea de transport cu trenul catre Germania, Olanda sau nordul Frantei, putand alege ca destinatii: Dusseldorf, Koln, Dortmund, Bonn, Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Bruges, Liege, Luxemburg si altele.

Compania aeriana low cost Blue Air a fost infiintata in anul 2004 de omul de afaceri Nelu Iordache, iar baza principala este Aeroportul International Aurel Vlaicu din Bucuresti. In 2009, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, cu 20% mai mult comparativ cu anul precedent, si a transportat 1.7 milioane de pasageri la un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75 de procente.

Compania opereaza o flota de 15 aeronave (11 Boeing 737 si 4 SAAB 340). Trei alte avioane au fost livrate pana la finalul anului 2010. Mai mult, in urma procesului de reinnoire a flotei demarat in 2008, compania a semnat un contract de achizitie a inca 5 avioane Boeing 737-800 Next Generation. Acestea vor fi livrate pana la finalul lui 2013. Se asteapta ca noile aparate de zbor sa creasca confortul pasagerilor.