RSS

Blue Air Romania 01.12.2021 - Bilete de avion ieftine

Blue Air confirma siguranta avioanelor sale Boeing

Blue AirIn urma unor incidente petrecute in Statele Unite, producatorul Boeing a recomandat proprietarilor de aparte de zbor din seria 300, 400 si 500 sa fie verificate amanuntite dupa atingerea unui anumit numar de kilometri.

Aeronavele de acest tip ale companiilor aeriene din Romania pot fi utilizate in conditii de siguranta, au declarat reprezentanti ai acestora.

Au aparut speculatii cu privire la buna functionare a aparatelor Boeing din flota companiilor aeriene din Romania dupa ce cursa Tarom ROT415 Bucuresti – Madrid, din 4 aprilie, de pe Aeroportul International Henri Coanda, s-a intors pe la aproximativ 35 de minute de la decolare in urma raportarii de catre echipajul cursei a unui zgomot in timpul procedurilor de decolare.

Florentina Ivan, purtatorul de cuvant al companiei aeriene low-cost Blue Air a declarat ca “aeronavele noastre mai au cel putin un an pana la indeplinirea acestei norme, si respecta toate normele de siguranta astfel, incat pasagerii nostri nu trebuie sa fie ingrijorati.

Companie aeriana romaneasca are in flota sa opt aparate de zbor Boeing.

Si Tarom a declarat prin vocea noului purtatorului de cuvant, Paula Calarasu, ca avioanele sale Boeing pot opera zboruri in conditii de siguranta intrucat nu au atins inca numarul de 30.000 de decolari, perioada dupa care producatorul american recomanda verificari amanuntite.

Compania aeriana low-cost Blue Air a fost infiintata in anul 2004 de omul de afaceri Nelu Iordache, iar baza principala este Aeroportul International Aurel Vlaicu din Bucuresti. In 2009, Blue Air a inregistrat o cifra de afaceri de 150 de milioane de euro, cu 20% mai mult comparativ cu anul precedent, si a transportat 1.7 milioane de pasageri la un grad mediu de ocupare al aeronavelor de 75 de procente. La sfarsitul anului 2010 se estimeaza ca Blue Air avea o cifra de afaceri de 170 milioane euro.