RSS

Blue Air Romania 13.07.2020 - Bilete de avion ieftine

Alte doua firme cer insolventa Blue Air

 Blue Air Continental Hotels si firma de publicitate 2B Media General Executive continua sirul cererilor de insolventa pentru compania aeriana low-cost Blue Air. Acestea au cerut la inceputul lunii noiembrie insolventa linie aeriene, la scurt timp dupa ce operatorul a declarat ca face demersuri pentru a solutiona dosarele mai vechi de acest tip.

Datorita pentru care lantul de hoteluri Continental cere insolventa Blue Air este in valoare de aproximativ 18.500 de euro, iar primul termen de judecata a fost stabilit pentru martie 2011.

„Incer sa recuperez o datorie atat de mica, restanta de peste un an. Am facut toate demersurile legale, dar n-am reusit sa rezolv problema”, a declarat proprietarul lantului Continental, Radu Enache.

Acesta a completat ca datoria vine dupa neplata chiriei de catre o agentie Blue Air, care isi desfasura activitatea in incinta unuia dintre hotelurile lantului, precum si cazari neachitate de catre angajatii operatorului aerian.

La randul sau, Blue Air declara prin Florentina Ivan, director de comunicare, ca in prezent departamentul financiar al companiei, impreuna cu cel al Continental, discuta deja pentru confirmarea soldului. „S-a dat deja dispozitie de plata pentru stingerea datoriei, dispozitie ce se va implementa dupa confirmarea soldului de ambele parti. Pana in prezent, nu s-a primit nicio notificare de catre Blue Air cu privire la acest dosar.”

Tribunalul Bucuresti a admis la inceputul lunii octombrie alte cereri de intrare in insolventa a Blue Air, dupa inaintarea dosarelor de catre Carpatair si Service Excellence Solutions. Blue Air a anuntat ulterior ca hotararea instantei a fost suspendata de catre Curtea de Apel. Decizia tribunalului a fost contestata de Blue Air, pe motiv ca operatorul low-cost nu figureaza cu datorii catre cele doua firme.

Si alte companii au depus cereri de insolventa pentru linia aeriana a lui Nelu Iordache, pe motivul neplatii unor datorii, insa reprezentantii Blue Air au declarat de fiecare data fie ca au platit restantele, fie ca sunt in curs de achitare a sumelor datorate.